Διδακτική / επαγγελματική εμπειρία

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2004

 • Διδάσκουσα στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Δίδαξα σε μετεκπαιδευόμενες νηπιαγωγούς της Γενικής Αγωγής το μάθημα «Εικαστική Αγωγή»).

 

1979 – 1998

 • Καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση (με οργανικές θέσεις στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας και από το 1995 στο Τζάννειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά) όπου δίδαξα μαθήματα της ειδικότητάς μου.

 

1984-1989

 • Διδάσκουσα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης όπου δίδαξα τα μαθήματα: (α) «Ιστορία της Τέχνης», (β) «Θεωρία της Αισθητικής Αγωγής», (γ) «Βασικό και Ελεύθερο Σχέδιο», (δ) «Βασικές μεθοδολογικές οδηγίες για τη διδασκαλία του Εικαστικού μαθήματος στο Δημοτικό Σχολείο» και (ε) «Εικαστικές Εφαρμογές (Ζωγραφική, Χρωματολογία, Ιχνογράφημα, Διακοσμητικό Σχέδιο, Ψηφιδωτό, Πλαστική, Κολλάζ, Γλυπτική, Χαρακτική, Κατασκευές, Κούκλες, Κουκλοθέατρο)». Την περίοδο 1987 – 88  δίδαξα  στο  2ο  Δημοτικό  Σχολείο  Καλλονής Λέσβου μαθήματα της ειδικότητάς μου.

 

1975 – 1978

 • Διδάσκουσα στη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Σταυράκου, τα μαθήματα: (α) «Ιστορία της Ενδυματολογίας», (β) «Ελεύθερο Σχέδιο», (γ) «Ζωγραφική» και (δ) «Ιστορία των Εικαστικών Τεχνών».

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2007 – 2009

 • Αξιολογήτρια του εκπαιδευτικού υποστηρικτικού υλικού με τίτλο «CD-ROM Εικαστικά Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου». Υπουργική Απόφαση 84786/Γ2/27-07-2007 (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

 

1998- 2005

 • Σχολική Σύμβουλος των Εικαστικών Τεχνών στη Β’βάθμια Εκπαίδευση.

 

2003

 • Αξιολογήτρια του εγχειριδίου «Πηλοπλαστική», Ειδικότητα: Κεραμικής – Πηλοπλαστικής, Β’ Τάξη 1ου  Κύκλου, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων  (ΣΕΚ) (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

 

 • Αξιολογήτρια του εγχειριδίου «Πηλοπλαστική», Ειδικότητα: Κεραμικής – Πηλοπλαστικής, Α’ Τάξη 2ου Κύκλου, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ)  και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων  (ΣΕΚ) (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

 

 • Αξιολογήτρια του εγχειριδίου «Εικαστικά Α΄ Γυμνασίου», Βιβλίο του Μαθητή, Βιβλίο Καθηγητή, Τετράδιο εργασιών (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

 

2003 -2004

 • Θεματική υπεύθυνος για την επιλογή εντύπου και οπτικοακουστικού υλικού των συλλογών των σχολικών βιβλιοθηκών στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, της θεματικής ενότητας «Καλές Τέχνες – Αρχιτεκτονική κτλ, Τομέας: Κατασκευών, Εφαρμοσμένων Τεχνών» (ΥΠΕΠΘ).

 

2000 – 2002

 • Επιστημονική Σύμβουλος στο σχεδιασμό, δημιουργία και υλοποίησης του λογισμικού «Η Ζωγραφική από τον 19ο στον 20ο αιώνα» το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Λαέρτης – Ε12 και αφορά την πιλοτική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας σε 15 Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) του ΥΠΕΠΘ.

 

 • Επιστημονική Σύμβουλος στο σχεδιασμό, δημιουργία και υλοποίησης του λογισμικού «Δραστηριότητες για το Ελεύθερο Σχέδιο με τα Paint και Anfy 3D» το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Ελπήνωρ και αφορά την πιλοτική αξιοποίηση Δικτυακής και  Υπολογιστικής Υποδομής σε Ενιαία Λύκεια. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) του ΥΠΕΠΘ.

 

1988

 • Ανάληψη μελέτης βρεφονηπιακού σταθμού Μυτιλήνης μετά από προκήρυξη διαγωνισμού του Δήμου Μυτιλήνης και κατακύρωση στην ομάδα μας (Στ. Φραντζέσκου, Γ. Σωσωνίδη, Στ. Μίχαλη, Φ. Αποστόλου, Δ. Χαραλαμπόπουλου, Γ. Αβαγιανού, Ξ. Αραπάκη). Συγκεκριμένα, ανάληψη της συνθετικής παρουσίασης από αισθητική άποψη του συνολικού αρχιτεκτονικού έργου αλλά και ειδικότερα της επιμελημένης διακόσμησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του οικοδομήματος Μυτιλήνη.