Ανακοινώσεις

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2

 

ΑΦΙΣΣΑΧαράσσειν Θαρσείν

Η διδακτική της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων

 

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 3ήμερου Συνεδρίου με τίτλο: «Χαράσσειν Θαρσείν: Η διδακτική της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων, που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Ρίου Πατρών, με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-11-12/11/2017 και η παρακολούθηση των εργασιών του είναι ελεύθερη.

 

Την Παρασκευή 10/11 (16.00 – 21.00) θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών στη συνεδριακή αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Το Σάββατο & την Κυριακή 11-12/11/2017 (9.30 – 14.00) θα λειτουργήσει εργαστήριο Χαρακτικής από τον Εικαστικό Κωστή Σπανόπουλο για εκπαιδευτικούς και φοιτήτριες/-ές στην αίθουσα 14 του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων για το 2ήμερο εργαστήριο Χαρακτικής είναι 20 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια, μπορούν να γίνονται στο τηλέφωνο: 6936685660 ή στο e-mail:  parap@upatras.gr

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Ξένια Αραπάκη, Επ. Καθηγήτρια

ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1

«Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες»
Εκδήλωση/Εγκαίνια Έκθεσης

Με την εκδήλωση «Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.30, η ομώνυμη έκθεση που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2015 και θα τελειώσει στις 11 Φεβρουρίου 2016. Η εκδήλωση όπως και η έκθεση συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Οργανώνονται στο πλαίσιο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΦΩΤΟΣ 2015 και της
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015 με θέμα το φως.

Μετά τους χαιρετισμούς, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εκλαϊκευμένες ομιλίες σχετικές με το φως. Θα ακουστούν οι ομιλίες με τίτλο «Φως και Ύλη: Μια Τεχνολογία για τον άνθρωπο» από τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υλικών ΠΠ Νίκο Βάϊνο και «Η Ανατομία ενός Φωτονίου» από τον Λέκτορα του Τμήματος Φυσικής ΠΠ Χαράλαμπο Αναστόπουλο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το φως και το χρώμα στην τέχνη. Θα παρουσιαστούν «Φως και Χρώμα, από τον Γκρέκο στον Emil Nolde» από την Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής της Τέχνης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Π Π Ξένια Αραπάκη και την Εικαστικό-Εκπαιδευτικό-Κοινωνιολόγο Άννα Πήττα, καθώς και «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ- Προσδιορίζοντας τις αξίες των αντιθέσεων του φωτός μέσα από την τέχνη» από την Εικαστικό -Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης-Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας Χρυσάνθη Βανταράκη και τον Εικαστικό-Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αριστομένη Χατζήπαπα.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Αραπάκη Ξένια, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βλαχάκη Χριστιάνα, Βάος Αντώνης, Βερικίου Έφη, Διαμάντης Ορέστης, Ζαβέρδα Ελένη, Θεμιστοκλέους ‘Αγγελος, Θεμιστοκλέους Ελωίζος, Κασπίρης Ανδρέας, Κορδέλας Χαράλαμπος, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μπονάτσου Τίτα, Παντελής Διονύσης, Παππάς Χρήστος, Πήττα ‘Αννα, Στεφανίδη Χρύσα, Φίλιου Ιωάννα, Χατζήπαπας Αριστομένης, Χάχαλη-Κατσιγιάννη Ευθαλία.

Η εκδήλωση θα τελειώσει με Δρώμενο Πολύμορφης Τέχνης σε συνεργασία Μουσικών, Χορευτών και Εικαστικών: Κρουστά, Φορλίδας Νίκος, Χορεύουν Βλαχάκη Χριστίνα, Λία Ειρήνη Καπογιαννοπούλου. Κίνηση εμπνευσμένη από τους πέντε ρυθμούς με τη Βοήθεια της Πάττυ Πετροπούλου. Εικαστικοί Χρυσάνθη Βανταράκη, Αριστομένη Χατζήπαπα

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

Πρόσκληση Εγκαίνια Φως Χρώμα 12.12.15